Wij maken jouw website

vindbaar met seo.

 

Meer dan 90% komt via een zoekmachine op een website bij het eerste bezoek.

Elke dag zoeken miljoenen mensen online naar informatie over allerlei producten of diensten. Hiervoor gebruiken ze meestal zoekmachines zoals Google, Yahoo! of Bing. Cijfers vertellen ons dat ruim 90% van de mensen die voor het eerst een website bezoekt, op die website terecht komt via een zoekmachine. We weten ook dat veel mensen bij het zoeken enkel de eerste zoekresultaten bekijken, en niet tot onderaan de pagina scrollen. Op de tweede of derde pagina met zoekresultaten gaat bijna niemand nog kijken. Bovendien hechten mensen meer geloofwaardigheid aan bedrijven die hoog in de zoekresultaten staan. Je zorgt er daarom best voor dat je website bovenaan in de resultaten van zoekmachines verschijnt. Dit kan je doen via SEO. We leggen je even uit hoe het werkt.

Boven in Google of een andere zoekmachine betekent
meer zichtbaarheid, meer websitebezoeken, meer aanvragen & meer omzet.

Ik heb interesse!

Even uitleggen wat SEO inhoudt.

Met SEO of Search Engine Optimization zorg je ervoor dat zoekmachines je website bovenaan in hun zoekresultaten plaatsen. Je optimaliseert je website om zo gemakkelijk mogelijk gevonden te worden door zoekmachines, en bijgevolg ook door je potentiële klanten. Als je gebruik maakt van SEO, zet je een online marketingstrategie op, waarmee je de zichtbaarheid en vindbaarheid van je website in de organische zoekresultaten van zoekmachines verbetert. Wanneer we spreken van organische zoekresultaten, bedoelen we de zoekresultaten die niet gesponsord zijn. Advertenties of reclame behoren dus niet tot de organische zoekresultaten.

Waarom is SEO belangrijk?

Om jouw producten of diensten via je website kenbaar te maken, is het belangrijk dat je website de juiste bezoekers aantrekt. De ‘juiste bezoekers’ zijn mensen die echt geïnteresseerd zijn in jouw product of dienst, en mogelijks bij jou klant zullen worden. We hebben al uitgelegd dat mensen veel gebruik maken van zoekmachines wanneer ze online informatie opzoeken. Wanneer ze op jouw website terecht komen, is het belangrijk dat ze daar dan ook het antwoord vinden op hun vragen. Met SEO leiden we bezoekers naar je website die effectief op zoek zijn naar de producten en oplossingen die jij verkoopt of aanbiedt. Want hoe beter jouw site aansluit bij de zoekopdracht van de bezoeker, hoe groter de kans dat die bezoeker nadien een klant wordt van jou.

SEO

search engine optimization

Hoe SEO werkt.

Zoekmachines kennen een waarde toe aan elke webpagina op het internet. Die waarde bepaalt waar je website zal verschijnen in de ranking van zoekresultaten. Voor deze waardebepaling brengen zoekmachines verschillende elementen in rekening. Als we inzetten op deze elementen om je website te verbeteren, kunnen we je ranking in de zoekresultaten beïnvloeden.

Er zijn verschillende manieren waarop we de ranking van je website in zoekresultaten kunnen beïnvloeden. Een ervan is het verwerken van de juiste zoekwoorden in je website. Zoekwoorden die jouw potentiële klant zou kunnen intikken wanneer hij zoekt via een zoekmachine. Hiervoor analyseren we eerst de zoekwoorden die jouw doelgroep gebruikt. Daarna verwerken we deze zoekwoorden in je website, zodat je site hoger zal scoren bij het zoeken op die woorden.

De ranking van je site wordt ook beïnvloed door technische aspecten, zoals het hebben van een SSL-certificaat, de mobielvriendelijkheid van je website of de aanwezigheid van links van en naar je website. Ook die zaken optimaliseren we om je site beter vindbaar te maken via zoekmachines.

Tot slot is ook de tekst op je website van groot belang, om een hoge ranking door zoekmachines te verkrijgen. Zoekmachines gebruiken de teksten op je website om een beeld te krijgen van jouw bedrijfsactiviteit, zodat ze jouw site op het juiste moment aan de juiste persoon kunnen tonen. Een heldere structuur van de teksten en een doordacht gebruik van zoekwoorden is erg belangrijk om ervoor te zorgen dat zoekmachines én bezoekers de inhoud van je website goed begrijpen.

Wij laten jouw website scoren met ons SEO traject!

RCWebdesign draagt met veel plezier zorg voor jouw SEO-activiteiten. Wij schaven onze kennis van SEO voortdurend bij, zodat we steeds op de hoogte zijn van de laatste nieuwe trends en mogelijkheden. Omdat SEO een langetermijnstrategie is, gaan we met onze klanten een traject aan met een minimumduur van 12 maanden. Tijdens zo’n traject kan je rekenen op:

Zoekwoordenoptimalisatie.

We optimaliseren jouw website voor minstens 20 zoekwoorden. Hiervoor starten we met een zoekwoordenanalyse. Op basis van de resultaten van deze analyse, optimaliseren we teksten en bestaande pagina’s op je website. Indien nodig maken we nieuwe pagina’s aan. We nemen ook je ‘Google Analytics’ onder de loep en optimaliseren je ‘Google Mijn Bedrijf’-pagina. Via een maandelijkse rapportage houden we je op de hoogte van de voortgang van onze activiteiten.

Technische optimalisatie.

We optimaliseren de technische aspecten van jouw website om je ranking in de zoekresultaten te verbeteren. We voegen een SSL-certificaat toe, optimaliseren de mobiele versie van je website en nemen je gebruik van sociale media onder de loep. Als je dat wenst kunnen we, in samenspraak met jou, backlinks toevoegen aan je site.

SEO-Copywriting.

RCWebdesign werkt samen met ervaren copywriters die ervoor zorgen dat de teksten op jouw website perfect passen in je SEO-strategie. Deze teksten zullen de vindbaarheid van je website door zoekmachines nog verder verbeteren.

SEO-Consultancy.

Heeft jouw bedrijf zelf iemand in dienst die verantwoordelijk is voor SEO? Dan kan je RCWebdesign inschakelen voor een consultancy traject. In dat geval starten we met een uitgebreide SEO-audit, waarbij jouw site geanalyseerd wordt en we aangeven welke zaken verbeterd kunnen worden. De aanpassingen kan je daarna zelf uitvoeren, en uiteraard helpen we je graag.

SEO-Training.

Wil je zelf de kneepjes van het vak leren? Neem dan contact met ons op voor een intensieve SEO-training.

Boven in Google of een andere zoekmachine betekent
meer zichtbaarheid, meer websitebezoeken, meer aanvragen & meer omzet.

Ik heb interesse!

Getuigenissen.

Telkens weer gaan we voor een 100% tevreden klant! De vele getuigenissen van onze klanten zijn daar het beste bewijs van!

Lees wat onze klanten zeggen

400+ realisaties.

Niets zegt er meer over ons dan ons werk, bekijk een selectie uit meer dan 400 gerealiseerde projecten.

Bekijk ons werk

We staan voor je klaar.

Ook achteraf gaan we voor een top service! Zo passen we je website achteraf aan binnen 24 uur nadat je een aanpassing hebt doorgegeven.

Lees meer over ons